17.11.20

Oikeudenkäynti saa mediahuomiota

 Oikeudenkäynti pastori Olaf Latzelia vastaan kansankiihotuksesta alkaa 20. marraskuuta 2020 Bremenissä, istuntoon on tulossa Saksan suurimmat mediat. Lehtitaloja ja radio-ja TV toimituksia ilmottautui paikalle 22 kpl. Muulle yleisölle on vain 30 paikkaa. Äänitys ja kuvaaminen on kielletty, kännykät kerätään pois. Suuren kiinnostuksen vuoksi istunto siirrettiin konserttitaloon.

Pastori Latzelia on aiemminkin yritetty saada syytteeseen, mutta hänen puheensa on katsottu mahtuvan sananvapauden piiriin, mutta nyt syyttäjä päätti toisin.

Latzel ei hyväksy naispappeutta, se tuli ilmi v 2008, kun naispappi halusi vetää Pyhän Martin kirkossa mustan papinkaavun ylleen ja puhua tilaisuudessa, pastori Latzel esti tämän, Raamatun ja Pyhän Martin kirkon kirkkojärjestyksen perusteella.

Pastori Latzel on ylpeä kirkkonsa historiasta, siellä on on ollut saarnavirassa kuuluisa virsirunoilija ja säveltäjä Joachim Neander (1650-1680), jota myöskin oli vainottu aikanaan Saksanmaalla siksi, että hän järjesti seuroja eli konventikkeleita pietistiseen malliin. Bremenissä Neander sävelsi ja sanoitti virren 329 Kiitos nyt Herran, saksaksi: Lobe den Herren, Tuomaskuoro Lepzigista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tähän vapaasti.

Bremenin P. Martin seurakunta vapaakirkoksi?

Aluksi, tässä seurataan homosynneistä varoittaneen papin O. Latzelin ja hänen Bremenissä sijaitsevan seurakuntansa vaiheita. Pastori t...