24.11.20

Päivi, Martti ja Olaf?

Pohdiskelua:

Vertaillaanpa ensin uskonpuhdistaja Martti Lutherin ja pastori Olaf Latzelin oikeuskäsittelyä toisiinsa ja Päivi Räsäsen tapaukseen.

Martti Luther 

sai pannan eli kirkonkirouksen puheidensa ja kirjojensa vuoksi. Eli kirkonmiehet olivat aloittamassa vainoa. Kun Luheria ei saatu vaikenemaan, hänet haastettiin "oikeudenkäyntiin" Wormsin valtiopäiville. Häntä vaadittiin polttoroviokuoleman uhalla perumaan kirjoituksensa ja oppinsa.

1521 Wormsissa, keisarin edessä Lutheria syytettiin rauhattomuuden aiheuttamisesta. Hänelle sanottiin:  Teidän, Martti Luther, tulisi arvioida, miettiä ja punnita, miten suurta ja kasvavaa vaaraa, vaivaa, vastakkainasettelua, mellakointia, kapinointia ja verenvuodatustateidän oppinne tuottaa maailmaan, sekä miettiä sitä, miten kirjojenne poistaminen voisi tuoda rauhaa ja saada tällaisen loppumaan.

Luther vastasi:  "Olen riittävässä määrin pohtinut, punninnut ja mittaillut, millaista huolta, vastakkainasettelua, levottomuutta ja kapinointia oppini vuoksi syntyy maailmassa – asia, josta minua eilen vakavasti ja painokkaasti muistutettiin. 

Todellakin on minulle kaikkein mieleisintä kuulla, että Jumalan sanan vuoksi tulee hajaannusta ja epäyhtenäisyyttä, sillä juuri sellaista Jumalan sana saa aikaan, sellainen on Jumalan sanan kulku ja vaikutus, kuten Herra itse sanoo: – Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa. En minä ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan. Minä olen tullut nostamaan pojan isäänsä, tyttären äitiään ja miniän anoppiaan vastaan jne. (Matt. 10:34 alk.) 

Jos ryhdytään torjumaan jakautumista ja epäyhtenäisyyttä siten, että tuomitaan Jumalan sana, sellaisesta koituu julma pahuuden ja synnin tuhotulva. 

Siitä voisin antaa monia esimerkkitapauksia Pyhästä Raamatusta. Voisin kertoa faraosta, Babylonian kuninkaasta ja Israelin kuninkaista osoittaen, miten he suurimmassa viisaudessaan laativat ja toteuttivat suunnitelmia saadakseen rauhan ja vakauden valtakuntiinsa." Näin siis Luther. Lähde 

Luther tuomittiin valtakunnankiroukseen, mutta ruhtinaat suojelivat häntä.

Pastori Olaf Latzel 

sai v 2020 syytteen yleisen rauhan häiritsemisestä joka on tapahtunut kiihottamalla kansaa kansanryhmää vastaan. Syynä oli homoseksuaalisen elämän tuomitseminen synniksi.

Taustavaikutusta julkisuudessa Latzelia vastaan teki sekä Bremenin maakirkko että Saksan koko kirkko. Puolueita ja kansanliikkeitä oli myös asialla. Johtavassa asemassa EKD:ssä oleva Heinrich Bedford-Strohm lausui Spiegel'in haastattelussa, että Latzelin suvaitsemattomuus on evankeliumin vastaista. 

Jo 2015 Bremenin kirkon johto oli luonnehtinut häntä hengellisen tulipalon sytyttäjäksi. Bremenin papisto oli samana vuonna julistanut, että kirkko on kirjava

Bremenin kirkkoraadin pj syyttää häntä jakautumisen aiheuttajaksi kirkossa ja toistaa, että kirkko on kirjava. (Hmm... Raamatussakin mainitaan jotain kirjavaa eli täplikästä, kuten Sakarja 6:3 hevonen ja Ilmestyskirja 13:2 puhutaan leopardista.)

Bremenin kirkko toivoo syytettä ja tuomiota, voidakseen erottaa pastorin, sillä kirkkosäännöt eivät salli muista syistä erottamista. 

Pastorin tuomio julistettiin keskiviikkona 25.11.2020. Hänet tuomittiin 90 päiväsakkoon kansankiihotuksesta. Lakipykälä täällä. Tuomari Ellen Best perusteli päätöstään sillä, että puheita homoseksistä ei voida erotella puheista homoseksuaalisista ihmisitä, ja tavoitteena hänellä on kaikkia kunnioittava asenneilmapiiri. Hänen mukaansa Latzelin puheet seminaaritallenteessa youtubessa lietsoivat vihaa ja ne saatetiin tulkita yllytykseksi kohdella homoja kaltoin. (katholisch.de)

Huom! Lutherin ja Latzelin oikeuskäsittelyt runnottiin pikavauhtia läpi, asioista ei kyselty.


Päivi Räsänen on valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen hampaissa.

Valtakunnansyyttäjä pyrkii tuomisemaan Jumalan sanan ilmoitukset seksiasioista. Niiden lausuminen on kiihottamista kansanryhmää vastaan. 

Lähteekö Toiviaisen touhu teologiselta pohjalta, professori Rudolf Bultmannin luoman koulukunnan näkemyksestä, että Raamattu ei ole Jumalan sanaa, ainakaan koko mitaltaan? Vai onko Toiviainen sitä mieltä, että oli kyse Jumalan sanasta tai ei, ratkaisevinta on mukautua ajan henkeen, sateenkaari- ja gender-ideologiaan, vaikka väkisin?

Toiviainen on ollut sitä mieltä, ettei raamattupohjaisia näkemyksiä saa olla julkisuudessa, kuten netissä.

Päivitys 26.11.2020: Valtakunnansyyttäjä Toiviainen jälleen Päivi Räsäsen kimpussa, syyskuisen blogikirjoituksen vuoksi. Viidennestä tutkintapyynnöstä kertoi Iltasanomat.

Saksassa 6000 euroa sakkoja!

Samaa mieltä, ei raamatullisuudesta, vaan julkisuudesta,  olivat tuomarit Saksan Kasselissa kesällä 2020, tuomitessaan ateistisen biologian professorin, joka olisi kyllä saanut puhua seksuaalisuuden biologiasta vapaasti yliopiston luentosalissa, mutta ei julkisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tähän vapaasti.

Bremenin P. Martin seurakunta vapaakirkoksi?

Aluksi, tässä seurataan homosynneistä varoittaneen papin O. Latzelin ja hänen Bremenissä sijaitsevan seurakuntansa vaiheita. Pastori t...